GINOP 5.2.1.
Az az Ifjúsági Garancia projekt 2015. január 1-jével indult el. (Ez a csaknem országos projekt nem terjed ki a Közép-magyarországi régióra, ahol ugyanezen célokat a VEKOP 8.2.1-15 projekt biztosítja.)
A projekt az Európai Szociális Alapból, valamint — az Észak-magyarországi, az Észak-alföldi, a Dél-alföldi és a Dél-dunántúli régiókban — az ifjúsági foglalkoztatási kezdeményezés keretében támogatásban részesül
Az Ifjúsági Garancia projekt célja
A fiatalok belépésének segítése a munka vagy a tanulás világába, komplex, személyre szabott, a helyi munkaerő-piaci lehetőségekhez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal és támogatásokkal, vállalva, hogy a munka vagy tanulás világába történő ajánlat megtételére meghatározott időn belül (ez jelenleg négy hónap) kerüljön sor a fiatal számára.
Az Ifjúsági Garancia projekt célcsoportjai
A 25 év alatti (15-24 év közötti) sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok, akkor is, ha álláskeresőként vagy egyéb módon — akár szolgáltatást, közvetítést igénylőként — nyilvántartottak az állami foglalkoztatási szervnél, illetve akkor is, ha annak nyilvántartásában a projektbe vonást megelőzően még semmilyen módon nem szerepeltek.

– Forrás: https://nfsz.munka.hu/Lapok/programok/ginop/ginop_g521.aspx